Чому кількість тварин на планеті інтенсивно скорочується

Люди весь час запитують, чи повернеться коли-небудь життя в норму. Так, звісно повернеться, але хворіти людство буде і далі, та ще й більше, якщо не замислиться над повною зміною раціону. Адже більшість захворювань виникають саме через вживання м’яса, через те, в яких умовах утримуються ці тварини та як це все впливає на навколишнє середовище. Час замислитись, чи їдять люди те, що слід їсти і почати сприймати пандемію серйозно, вона ж виникла не просто так, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Останні дані досліджень Королівського університету Великобританії підтверджують ступінь серйозності кліматичної кризи. Нове дослідження показує, що популяції диких тварин стрімко зменшуються у всьому світі. Це дослідження було одним із найбільш всеосяжних щодо оцінки глобального біорізноманіття та засвідчило, що в середньому популяції ссавців, птахів, риб, амфібій і рептилій скоротилися на 68 відсотків за останні 50 років.

Ми зіштовхнулися з кризою кліматичних змін, що має наслідки для всіх нас і загрожує нашій здатності прогодувати себе, контролювати наш клімат. І ще одне британське дослідження підтверджує, що рослинне харчування дуже позитивно впливає на навколишнє середовище. Адже те, що ми є їмо є основним чинником, що визначає викиди парникових газів. При цьому вони найвищі тоді, коли є попит на м’ясо, особливо це стосується м’яса і молока жуйних тварин. Навпаки ж при рослинному харчуванні викиди менші. Вчені провели детальний аналіз взаємозв’язку між сільським господарством і навколишнім середовищем і довели, що рослинна дієта є найбільш стійкою для нас людей.  Також, як підкреслюють автори дослідження, навіть при використанні для жуйних тварин вільного вигулу і пасовищ, якщо мова йде про вплив на навколишнє середовище, це також має катастрофічні наслідки.

І цей фактор враховують навіть дизайнери. Останнім часом усе більше світових брендів відмовляються від шкіри тварин і випускають лінії одягу та взуття із еко-шкіри або інших замінників. Допомогла цьому багато в чому благодійна організація «Пета», яка постійно показує страждання тварин в індустрії і підштовхує людей до роздумів про жорстоке поводження з ними і відмову від їхнього м’яса, молока, яєць, шкіри, хутра. Останнім часом почала з’являтися шкіра з кавових зерен або грибів, із ананасів або бананів. І це – добре, бо вона стає все більш і більш доступною у ціні • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост