АНОНС. Чому закарпатці так люблять критикувати інших

Кажуть, що слабких критика вбиває, а сильних робить сильнішими. Пора  знімати рожеві окуляри, адже інша народна мудрість стверджує, що лагідне теля двох матерів виссе. Як би там не було. а критика не подобається нікому! І сьогодні газета «ЯСНО» буде розбиратися. чому українці так люблять критикувати інших і зображати з себе невинну жертву, аби виправдатися у чужих очах.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Критика в родині

«А трясця би тебе побила! У тебе руки не з того місця ростуть!» – нерідко можна почути від турботливих мамочок образи на адресу синів чи доньок, що намагаються щось зробити вперше, а не виходить. Це таке своєрідне підбадьорювання? Але ж більшість так і робить замість того, щоб сказати щось типу: «Непогано, але тобі ще треба потренуватися, аби вийшло ще краще!»

Або інше:  «Ти дірка без бублика без мене! Як ти собі можеш таке дозволити!» Таким чином люди, які б повинні спрямовувати дитинча власними руками вбивають його самооцінку.

Але ж цих жінок так само виховували їхні матері, навіть не замислюючись над тим. що колись вони повторять їхню модель поведінки на власній родині.

Та діти дітьми. Як гадаєте, чому в нас так багато розлучень? Бо в подружжі обоє стають одне до одного нетерпимими і багато критикують, не шукають компромісу і все намагаються звалити на партнера.

«Ти такий тупий, як підошва від чобота», – каже мила на вигляд молодиця чоловікові, який хоче їй допомогти приготувати вечерю.

«А ти жирна, як свиня, від плити лише до туалету відходиш!» – відповідає їй ображений благовірний… і колесо закрутилося.

«А ти поглянь, у сусіда жона, як пава ходить, уся роздягнена, як цариця. А я  плаття-лахміття вже другий сезон не знімаю. Це тебе хвалить, бо заробити не вмієш!» – знову наїжджає дружина.

«Так може її щоночі голова не болить, як тебе. Може вона у ліжку таке витворяє, що шейх позаздрить, а ти, коли раз на місяць болі відступають, лежиш, мов колода та ще й мене ображаєш постійно!» – атакує у відповідь чоловік.

«Ох ти, негіднику! Та в тебе морда, що й возом не об’їдеш… а ще й верзеш казна що, краще б пельку стулив!  А не думав ти над тим, що противно мені з таким нездарою жити!» – ще більше нагнітає жінка.

Так слово за слово і розгораються конфлікти. А потім жінки з крокодилячими сльозами на очах телефонують мамам, подругам, кумам і скаржаться, які в них мерзенні чоловіки, які неслухняні діти… і лише вони білі та пухнасті терплять такі нелюдські страждання…

Чоловіки ж теж не пасуть задніх. Вони йдуть у кафе і заливаються алкоголем, аби втопити образи і так само розповідають знайомим, із якими гарпіями живуть.

Але ж такої ситуації можна було уникнути, та чомусь усі хочуть змінити іншого, а зміни в родині потрібно починати з себе! • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост