Закарпатець розповів, де знущання над тваринами 16 тисяч євро штрафу або в’язниця на три роки

У Німеччині просто ідеальний порядок щодо тварин. Закони суворі, але правильні. І на вулицях там зовсім немає безхатченків. Німці першими у світі вирішили питання щодо вуличних собак, пише газета ЯСНО.

Якщо собака загубився або втік, за лічені дні його піймають, повернуть власнику або направлять до притулку. Якщо собака вільно бігає вулицями, то можна не сумніватись, що хтось обов’язково зателефонує до притулку або до спілки із захисту тварин і собаку відразу заберуть.

Крім того, у Німеччині існує податок на собаку. Його розмір варіюється залежно від міста і породи:  від 100 до 600 євро і це безумовно стимулює людей до відповідальності і свідомого вибору. Також перед тим, як стати власником собаки, господарів перевіряють на платоспроможність та відповідність розмірів житлового приміщення для утримання хвостатого друга. Якщо господар не має права на племінне розведення собаки, улюбленця неодмінно потрібно стерилізувати.

Але повернемось до притулків. Незважаючи на податки, багато хто хоче мати вдома пухнасте щастячко. Якщо купувати тварину від селекціонера, це може обійтись від 1500-2000 євро, а в притулку стару собаку можна забрати безкоштовно, а молода або цуценя коштує символічну ціну.

Тож охочих взяти звідти  собаку завжди багато. Тварини там майже завжди породисті, безпородних у країні майже не існує через жорстку систему селекції і стерилізації.

Так захищати тварин, як німці не вміє ніхто у світі! Там – справжній рай для зоозахисників. Там є навіть собачі юристи. За утримання улюбленця в неналежних умовах, його можуть конфіскувати, а господаря суворо покарати. Якщо хтось наважиться заподіяти зло тварині, на нього точно чекає тюремне ув’язнення строком до трьох років, або штраф у розмірі від трьох до шістнадцяти тисяч євро. Якщо ж господар вирішив викинути тварину на вулицю, його протягом короткого часу знайдуть і йому доведеться заплатити 2500 євро штрафу • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост