Чи може собі дозволити світ ще одну пандемію?

Зараз світ має вакцини від коронавірусу, але їхню надійність зможе показали тільки час, бо для розробки та аналізу потрібен не рік, а щонайменше 4.  Якщо ми не усунемо першопричину, у майбутньому світ знову стане беззахисним перед хворобами, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Ми повинні винести урок із 2020 року, замислитись, яким є наше існування, наше життя. У світі вирували засухи, пожежі, повені, хвороби, почалась серйозна економічна криза… Одні біди весь час змінювалися іншими. Але тільки завдяки пережитому досвіду, етика та думки про збереження здоров’я, охорону навколишнього середовища стали ключовими. 

Тому якщо ми найближчим часом не змінимо щось у житті планети, це може коштувати дуже дорого.

Люди почали з’єднувати точки між тваринництвом та паводками, пожежами, пандемією… і все зійшлося. Ми почали дивитися на глобальні наслідки того, як наша експлуатація тварин дійсно може стати кінцем самого людства. Якщо й надалі в таких масштабах  продовжимо розводити корів, свиней та курей, якщо не закриємо мокрі китайські ринки, продовжимо промислове тваринництво, ми зруйнуємо цей світ і знищимо самих себе. Адже якщо інфекційне захворювання, що виходить із єдиної із цих усіх ферм перетворюється на пандемію раз на 5, 10 чи 20 років, чи можемо ми дозволити собі ще одну таку пандемію? Якщо ні, то як можна виправдати вживання продуктів тваринництва? • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост