Розробники вакцини кажуть, що робити щеплення від коронавірусу доведеться регулярно

Вакцинуватися проти коронавірусного захворювання, ймовірно, доведеться раз на пів року чи раз на рік, аби не допустити повторне поширення вірусу.

Про це директор компанії BioNTech, що разом із Pfizer розробила вакцину проти коронавірусу, Угур Шахін розповів в інтерв’ю Bild, повідомляє Громадське.

Він сказав, що після вакцинації кількість людей, які отримують позитивний ПЛР-тест на COVID-19 і є заразними, зменшується на 92%. Такі дані він наводить на основі ізраїльського дослідження, в якому вивчили понад 560 тисяч вакцинованих.

Крім того, Шахін вважає, що найпростіший спосіб для захисту від нових штамів коронавірусу — це вводити в організм третю дозу вакцини.

«Такий варіант може спровокувати сильну імунну реакцію, так що навіть заразніший штам не зможе її подолати», — сказав він.

Зазначимо, що компанія Moderna готує випробування нової версії вакцини проти коронавірусу, яка має краще захистити від нових штамів. Один із варіантів, який будуть досліджувати, — введення третьої дози препарату.

А щоби зменшити рівень інфікування в майбутньому, Шахін пропонує робити щеплення регулярно: раз на рік чи раз на пів року.

Вакцинація проти коронавірусу

За даними Bloomberg, вакцинація проти коронавірусу розпочалася у 103 країнах світу, зокрема в Україні. Наразі ввели понад 236 мільйонів доз вакцини, щодня у світі роблять приблизно 6,67 млн щеплень.

Лідером із вакцинації є Ізраїль. Там першу дозу вакцини отримали 51,7% населення з понад 9 млн громадян. В Україні вакцинація стартувала 25 лютого — наразі першу дозу вакцини отримала 3 141 людина.

Людство може повернутися до докоронавірусного життя, коли щонайменше 75% населення світу вакцинуються проти COVID-19. Цю цифру взяли зі слів головного інфекціоніста США Ентоні Фаучі.

За нинішніх темпів вакцинації 75% населення світу отримають щеплення за 4,5 роки.

ЗакарпатПост