В Ужгороді помер професор УжНУ

Як повідомили виданню zakarpatpost.net викладачі юридичного факультету УжНУ, передчасно пішов із життя кандидат юридичних наук, доцент, професор кафедри міжнародного права юридичного факультету Георгій Георгійович Динис.

Фах юриста Георгій Динис здобув у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка – відзнакою закінчив факультет міжнародних відносин та міжнародного права. Упродовж тривалого часу працював на Ближньому Сході та в Африці, в наукових інститутах Академії наук України.

Він є автором більше 60 наукових, навчально-методичних публікацій з міжнародного права, права ЄС у вітчизняних та зарубіжних виданнях.

У повідомленні ректорату УжНУ зокрема йдеться: «З глибоким сумом сприйняли звістку про те, що відійшов у вічність кандидат юридичних наук, доцент, професор, завідувач кафедри міжнародного права юридичного факультету УжНУ, член правління і голова Закарпатського обласного представництва Української асоціації міжнародного права Георгій Георгійович Динис.
Обірвалося життя професіонала та шанованого колеги, чий внесок у розвиток університету важко переоцінити. Світлий спомин про Г.Г. Диниса назавжди залишиться у серцях колег, друзів, учнів, усіх, хто його знав, любив та шанував.
Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким та розділяємо всім серцем ваші біль та горе»

Висловив співчуття і суддя Конституційного Суду Василь Лемак на своїй сторінці у соцмережі: «Кінець зими і початок весни, на жаль, принесли не лише гарні події й новини. Помер мій Учитель і багаторічний колега, знаний учений і практик, засновник і керівник кафедри міжнародного права в УжНУ Георгій Геогійович Динис. Багато років він працював експертом у низці міжнародних організацій, відстоюючи інтереси та авторитет України. Його організаційний і професійний ентузіазм, чи йшлося про розвиток фаху “міжнародного права”, чи про інші справи в Ужгородському національному університеті, як і людські якості, памятаються і будуть памятатися!»