Українські медики масово відмовляються від вакцинації. Степанов прокоментував ситуацію

1 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що причиною відмови лікарів від індійської вакцини є наявність в них імунітету до хвороби

Про це глава МОЗ Максим Степанов сказав журналістам біля Олександрівської клінічної лікарні в Києві, де він отримав COVID-вакцину, повідомляє “Цензор” з посиланням на “УНІАН”, пише espreso.tv

За його словами, багато медиків відмовляються вакцинуватися від COVID-19, тому що вони вже перенесли цю хворобу і зараз мають сформований імунітет, який буде діяти приблизно півроку.

“Коли говорять, що багато медиків відмовляються (від вакцинації. – Ред.), То не говорять, що у нас багато медиків перехворіли COVID-19 і є велика кількість медичних працівників, які хочуть робити щеплення, коли пройде 6 місяців після хвороби. Тут дуже важлива ця річ “, – заявив він.

Вдночас Степанов зазначив, що відповідно до рекомендацій міністерства, людина при бажанні може робити щеплення від коронавірусу відразу після хвороби, але за світовою практикою – бажано робити щеплення через 6 місяців після перенесеного COVID-19.

“Повторне захворювання в країні ми фіксуємо в період від 3 до 6 місяців, в залежності від людини”, – додав він.

ЗакарпатПост