Почуття голоду допомагає приймати правильні рішення

В Утрехтському університеті вчені з’ясували, коли людині найкраще приймати рішення. Виявляється, найбільш правильні думки приходять у момент голоду. А ось на повний шлунок краще жодних рішень не приймати, щоб не припуститися помилки.

Це довів експеримент із групою добровольців. Людей розділили на дві групи. При цьому всім учасникам заборонялося до експерименту вживати їжу. Далі одній групі добровольців дали сніданок. Друга група продовжувала голодувати, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Опісля усі добровольці пройшли тести. У підсумку друга група (голодних) добровольців виконувала поставлені перед нею завдання швидше і чіткіше. А ось група, що поснідала, робила більше помилок, довше приймала рішення.

Щоб отримані висновки не ставилися під сумнів, наступного дня групи добровольців поміняли місцями і провели аналогічний тест. І цього разу ситі учасники робили масу помилок і зволікали з прийняттям рішення, а трохи голодні показали відмінні результати.

Вчені повністю довели свою гіпотезу про те, що правильні думки приходять у той момент, коли людина голодна • Більше цікавого читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост