Закарпаття може «почервоніти»: Степанов відправляє до нас інспекцію

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов відправляє інспекцію в Закарпатську область, яка зараз знаходиться у помаранчевій зоні, але має рекордну завантаженість ліжок з киснем.

Джерело: Степанов у ефірі “Право на владу”, УП

Пряма мова Степанова: “Найбільша завантаженість ліжок з киснем у Закарпатській області – 65%. І ми бачимо за динамікою, що я відправлю заступників на інспекцію туди, оскільки область найближча до того, щоб теж зайти до червоної зони”.

Деталі: Також міністр зазначив, що його “непокоять” за рівнем госпіталізації Вінницька, Миколаївська, Київська області, які зараз знаходяться у помаранчевій зоні.

Довідково: “Червоний” рівень запроваджується, коли рівень госпіталізацій протягом останніх 3 днів на 100 тисяч населення перевищує цільовий показник у 60 осіб на 100 тисяч населення або коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх 7 днів перевищує цільовий показник у 20%.

Нагадаємо: 4 березня МОЗ оновило перелік “червоних”, “помаранчевих” та “жовтих” зон за показниками захворювання на коронавірус, рівня госпіталізацій та наповненості лікарень.

  • З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем коронавірусної небезпеки.
  • Першою до “червоної” зони віднесли Івано-Франківську область. Додатково до звичайних обмежень “червоної” зони регіон закрили для транспорту, зокрема, і для залізничного.
  • Згодом до списку “червоних” додали Житомирську та Чернівецьку області. Заборона на залізничний транспорт поширилася і на ці регіони.
  • Уряд продовжив карантин в Україні до 30 квітня 2021 року.

ЗакарпатПост