Позачергова сесія Ужгородської міської ради: вето на землю, земля для цвинтара та будівництво комплексу з переробки твердих побутових відходів

На позачерговій сесії Ужгородської міської ради депутати не подолали вето міського голови Богдана Андріїва на один із пунктів рішення №126 «Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок».

Це рішення було прийнято на попередньому сесійному засіданні – про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,29 га для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку на проспекті Свободи, 31 та передання її у постійне користування. Вето було накладено, бо ця земельна ділянка містить об’єкт міського благоустрою, а саме місце збору твердих побутових відходів для обслуговування 9-ти багатоповерхівок у межах вулиці Капушанської, 25-27, просп.Свободи, 29-37, Юлії Жемайте, 22, 16, 11.

Депутати проголосували і за звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови ОДА Анатолія Полоскова, голови Закарпатської облради Олексія Петрова про необхідність вирішити питання з територією для будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів на території Ірлявської сільської ради Ужгородського району.

Також депутати підтримали звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо передачі земельної ділянки на території Ратівецької територіальної громади з державної власності до комунальної – у власність територіальної громади Ужгорода для облаштування кладовища. Зараз ділянка використовується для сільськогосподарського виробництва та перебуває на праві постійного користування ДП «Дослідне господарство Агрофірма «Еліта» Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної Академії Аграрних наук України.