Youtube заблокував трансляцію каналу Медведчука

На Youtube заблокували трансляцію ефіру телеканалу Віктора Медведчука “112 Україна”, проти якого Україна ввела санкції.

Джерело: telegram-канал підсанкційного NewsOne, трансляція нового каналу журналістів Медведчука, 112ua.tv, УП.

Деталі: В NewsOne заявили, що YouTube нібито не витримав тиску Зеленського, тому заблокував трансляцію.

В ефірі нового каналу журналістів Медведчука під час виступу експрем’єр-міністра Миколи Азарова з’явився напис, що Youtube заблокував трансляцію “112”.

 

Наразі на ютуб-сторінці “112 Україна” немає ефіру каналу, однак підключена трансляція “Першого незалежного”, який створили журналісти з санкційних телеканалів.

 

Що було раніше:

  • 26 лютого о 18:00 у супутниковому та онлайн-ефірі телеканалу “Перший незалежний”, купленого представником медіагрупи Тараса Козака, розпочалося мовлення.
  • Телеканал “Перший незалежний” відключили за годину після виходу в ефір.

Передісторія:

  • 29 січня було накладено санкції на літаки нардепів партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука й Тараса Козака, які літали до Росії в обхід заборони.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. 
  • Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов’язаних із ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.
  • 19 лютого Рада національної безпеки й оборони України включила Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список, причиною назвали фінансування тероризму.
  • СБУ також рекомендувала розширити санкції щодо літаків, якими кум Володимира Путіна літав до Росії, бо кінцеві бенефіціари молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA намагалися обійти обмеження. 

ЗакарпатПост