Жінка хотіла другу дитину, а народила одразу п’ятьох

Пара, яка хотіла ще одну дитину, була вражена на світ появою одразу п’ятьох. У родини вже була трирічна донька, та їм здалося, що для повного щастя не вистачає ще сина, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Горді батьки, Хізер Ленглі та її Присцилла Родрігес зі США, були вражені, коли їм повідомили новину, що замість хлопчика вони стануть батьками ще п’ятьох дівчат.

Пологи Хізер пройшли шляхом кесаревого розтину на 28 тижні вагітності.

Народження Хедлі, Рейгана, Зарії, Зіли та Джоселін було настільки рідкісним явищем, що вони є лише другими із усіх зареєстрованих у США настільки багатоплідних вагітностей.

За словами Хізер, вона дізналася про те, що виношує не одну дитину ще на шостому тижні вагітності.

 «Спочатку лікарі бачили лише чотири мішечки, але потім виявили п’ятий, – розповіла щаслива мати, – Я відразу відчула страх, боялася, що моя вагітність буде  складною. Також панікувала з приводу того, як ми будемо піклуватися про п’ятьох немовлят і як ми виберемо та узгодимо п’ять імен, не кажучи вже про одне. Однак, після першого шоку зрозуміла, якими особливими та унікальними будуть наші діти. Здається, ми виграли в лотерею. Я завжди хотіла дітей, і я не була впевнена, чи це колись станеться. Спочатку Прісцилла насправді не хотіла малят, але після того, як у нас народилася перша дочка, ми зрозуміли, що хочемо ще дитину».

Завагітніла жінка обидва рази шляхом ЕКО від донора сперми, також раніше проходила терапію з безпліддя.  

«Ми не були впевнені, що все вийде. Але це була наша перша спроба, і все вдалося. Ми були такі щасливі, що не могли дочекатися того, що знову станемо батьками», – додала вона.

Через пандемію коронавірусу Прісцилла не могла поїхати з Хізер на прийом у лікарню, про новину вона дізналася за допомогою смс-повідомлення.

«Вона була неймовірно вражена, відповіла на мій текст словами: «Будь ласка, скажи мені, що це жарт». Спочатку Прісцилла не вірила, що я серйозно говорю, бо рідко доводиться чути, що люди вагітні п’ятьма дітьми, – зізналася Хізер. – Ми щиро сподівались, що у нас народиться бодай один хлопчик, але зявтиились на світ одні дівчата. Що ж, ми і так задоволені. Приблизно в 19 тижнів мені робили сканування, щоб з’ясувати стать немовлят. Акушерка просто продовжувала говорити: «Дівчинка, іще одна дівчинка, і … ще дівчинка…» Я не могла повірити, що у нас буде ще п’ять дівчаток. Загалом перше, що спало на думку, що загалом у нас буде цілих шість дівчат… Це багато!  Що ми будемо робити з усіма ними? Тільки тоді, коли ми дізналися, що стануть усього другою п’ятірнею за весь час у США, ми відчули гордість і я  зрозуміла, що стану щасливою мамою, адже наш випадок справді неймовірно рідкісний!»

У 28 тижнів Хізер отримала ліки, які допомогли раніше дозріти мозку немовлят, оскільки лікарі знали, що дівчата з’являться на світ передчасно. Також жінці пробували викликати передчасні пологи, бо живіт був дуже великий, діти росли і вже не мали місця для нормального розвитку. Утім зробити це не вдалося, тож Хізер зробили екстрений кесарів розтин і немовлят доставили протягом трьох хвилин.

Відтак перші три місяці свого життя крихітні малюки провели у лікарні. Виписували дітей не зразу, бо набирали вони вагу по-різному.

«Це було божевільно, метушливо і втомливо, але у нас не було інших варіантів. Наша старша дочка була дуже рада сестрам, а зараз навіть називає їх своїми дітьми. Це так мило, – запевнила Хізер. – Усі в нашому рідному місті про нас тепер знають, адже наші діти особливі! Також нам цікаво спостерігати за реакцією людей, коли нас бачать зі стількома дітьми. Це так смішно! Вони не вірять своїм очам! Я не можу дочекатися, коли дівчата підростуть і будуть бігати по будинку!» • Більше цікавого читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост