В Ужгороді знімають кіно про «лихі» 90-ті

Зйомки «Ла Палісіади» триватимуть ще сьогодні та 24 та 25 березня.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила керівник відділу інформаційної роботи Ужгородської міськради Алла Кохан.

За її словами, фільм знімає режисер Філіп Сотниченко за підтримки ДержКіно України та Українського культурного фонду.

«До Ужгородської міськради напередодні надійшов лист студії «Віател», де йдеться про те, що в місті за підтримки Держагенства з питань кіно здійснюють виробництво повнометражного ігрового фільму «Ла Палісіада». Це фільм про слідчу групу, яка проводить резонансне розслідування, події відбуваються в 1996 році. Виробники фільму звернулися до мерії з проханням сприяння у проведенні репетицій та зйомок в частині охорони громадського порядку та перекриття вулиць», – пояснила Кохан.

Перший етап зйомок відбувся 8 березня. Наступний розпочнеться завтра, 10 березня. Також зйомки «Ла Палісіади» триватимуть в кінці березня, 24 та 25 числа.

Крім Ужгорода, зйомки проходитимуть у Києві.

Стрічка «Ла Палісіада» — це пострадянський нуар, події якого розгортаються в Україні в 1996 році, за кілька місяців до відмови України від смертної кари. До цього за кількістю смертних вироків Україна мала один із найвищих показників у світі. Фільм засновано на реальних архівах 90-х років, у тому числі на унікальних архівах МВС.

ЗакарпатПост