І тут болить, і там болить. А лікарям лиш гроші давай. Що не так зі здоров’ям закарпатців

Якщо з іншими все зрозуміло, то трохи дивно, коли українці нарікають на власне здоров’я, а для його зміцнення при цьому не роблять нічого. Мова йде не про всіх, звісно, але багато хто поводиться саме так, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Що за життя, гірше пекла. І тут болить, і там болить. А лікарям лиш гроші давай. Ліки дорогі, хоч банк грабуй! Одні шкуродери довкола!» – нерідко можна почути від людей.

Або:

«Посиділи вчора з сусідкою, повечеряли… поговорили. З’їли трохи ковбаси, трохи копченого сала, трохи сосисочок із кетчупом… потім олів’є, випили шампанського…. а нині башка розколюється, пузом крутить, у очах темніє… Так мені погано, що хоч на стелю лізь!»

А як не буде боліти від такого каламбуру? Якщо людина намішає стільки шкідливих продуктів, то взагалі може на лікарняне ліжко потрапити. Та біда в тому, що в питанні здоров’я люди мало що знають, ніхто не пояснює про користь одних продуктів та шкоду від інших. Якщо їсти овочі, фрукти, ягоди, крупи, горіхи, цього всього не буде. але ж ефект досягається не зразу. То  ж не диво-пігулка. яку взяв, випив і вона зняла симптоми… та причину так і не усунула.

Над здоров’ям потрібно ретельно працювати. організм – це складний механізм, роботу якого треба постійно підтримувати в хорошому стані, бо який бензин заправиш у машину, так вона й поїде. І тут не лише харчування має значення, але й спосіб життя. активність та інші чинники.

Тому нарікати не варто, тут найкраща порада – самому братись до роботи над собою і заради себе.

А взагалі – критика й нарікання – справа невдячна…  Не треба шукати щось негативне в інших, краще заглянути вглиб себе і жити на хвилі позитиву! Тоді все довкола здаватиметься точно кращим і не дратуватиме • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост