На Програму підтримки патрульної поліції, Ужгород планує виділити до 5 мільйонів

Програма на підтримку патрульної поліції, розширення повноважень працівників муніципальної варти – серед питань, що розглянули на виконкомі.

На черговому засіданні виконкому, що відбулося у середу, першочергово заслухали звіти підрозділів Ужгородської міськради про їхню роботу у  2020 році, зокрема департаменту фінансів та бюджетної політики, управління економічного розвитку міста, управління правового забезпечення, відділу публічних закупівель, відділу землекористування.

На засіданні підтримали Програму сприяння діяльності управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції на 2021-2025 роки. Її мета – сприяння діяльності управління патрульної поліції, покращення його матеріально-технічної бази, забезпечення безпеки громадян, охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічного порядку, збільшення кількості маршрутів патрулювання, профілактики дорожньо-транспортного травматизму, зменшення аварійності тощо.

На Програму передбачено 5 мільйонів гривень, зокрема 1 мільйон на цей рік. Надалі Програму внесуть також на розгляд сесії міської ради, повідомляє rada-uzhgorod.gov.ua

Міський голова Богдан Андріїв відзначив ефективну співпрацю з патрульними для безпеки в місті загалом і зокрема щодо контролю протидії поширенню коронавірусної інфекції. Із початку пандемії коронавірусу працівники патрульної поліції склали 1230 адміністративних матеріалів за порушення вимог карантинних обмежень в Ужгороді. 786 із цих матеріалів – у 2020 році і вже 444 за цей рік.  Такі дані навів заступник начальника управління патрульної поліції в Закарпатській області Валерій Найман.