АНОНС. Чому закарпатські лікарі масово відмовляються від щеплень

Вакцинація почалася ще 24 лютого, але кількість тих, що зробили щеплення досі мізерна.

На першому етапі роблять щеплення медикам, людям, які живуть в інтернатах і будинках для людей похилого віку, а також персоналу цих установ, військовим, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Найбільше вакцинованих у Донецькій області , найменше – на Закарпатті. Тут лікарі масово почали відмовлятись від щеплень і аби вакцини не викидати, їх почали пропонувати політикам, активістам, представникам церков.

Та чи захоче дозволяти собі вводити в організм невідому речовину більшість закарпатців, коли вакцина стане доступною всім, адже з 1 березня у чергу можуть записуватися всі… і зробити це можна через електронний додаток «Дія».

Але чи повірять люди в ефективність вакцини, коли самі ж медики виступають проти. Не всі, звісно, проте велика частина.

Зокрема, як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, від 24 лютого по 6 березня на Закарпатті зробили всього 40 щеплень проти COVID-19. І серед цих людей і голова ОДА, і духівники, і депутати… тобто не одні лише медики. Звісно, це мізер.

Загалом в Україні, як на початку кампанії вакцинації озвучив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, 62% медиків не збираються вакцинуватися. Чому вони відмовляються від щеплень, і чому вони не довіряють більше – індійській вакцині чи українській системі охорони здоров’я? На це питання, на жаль, він так і не відповів.

А тим часом лікар Андрій запевнив видання Liga.net, що робити щеплення збираються набагато менше, ніж 38% медиків. Із 140 осіб, що працюють у його відділенні, вакцинуватися планують лише сім, тобто 5%. Андрій теж не має наміру робити щеплення • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост