Site icon zakarpatpost.net

АНОНС. Чому закарпатські лікарі масово відмовляються від щеплень

Вакцинація почалася ще 24 лютого, але кількість тих, що зробили щеплення досі мізерна.

На першому етапі роблять щеплення медикам, людям, які живуть в інтернатах і будинках для людей похилого віку, а також персоналу цих установ, військовим, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Найбільше вакцинованих у Донецькій області , найменше – на Закарпатті. Тут лікарі масово почали відмовлятись від щеплень і аби вакцини не викидати, їх почали пропонувати політикам, активістам, представникам церков.

Та чи захоче дозволяти собі вводити в організм невідому речовину більшість закарпатців, коли вакцина стане доступною всім, адже з 1 березня у чергу можуть записуватися всі… і зробити це можна через електронний додаток «Дія».

Але чи повірять люди в ефективність вакцини, коли самі ж медики виступають проти. Не всі, звісно, проте велика частина.

Зокрема, як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, від 24 лютого по 6 березня на Закарпатті зробили всього 40 щеплень проти COVID-19. І серед цих людей і голова ОДА, і духівники, і депутати… тобто не одні лише медики. Звісно, це мізер.

Загалом в Україні, як на початку кампанії вакцинації озвучив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, 62% медиків не збираються вакцинуватися. Чому вони відмовляються від щеплень, і чому вони не довіряють більше – індійській вакцині чи українській системі охорони здоров’я? На це питання, на жаль, він так і не відповів.

А тим часом лікар Андрій запевнив видання Liga.net, що робити щеплення збираються набагато менше, ніж 38% медиків. Із 140 осіб, що працюють у його відділенні, вакцинуватися планують лише сім, тобто 5%. Андрій теж не має наміру робити щеплення • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост

Exit mobile version