В Ужгороді назвали кращих акторів і виставу року

Стали відомі переможці конкурсу на здобуття обласної премії імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв  у галузі театрального  мистецтва за 2020 рік. Хто ж став кращим актором року, і хто отримає нагороду за кращу виставу на Закарпатті?

Днями пройшло заключне засідання відбіркової конкурсної комісії щодо визначення лауреатів театральної премії імені братів Шерегіїв.

Нагадаємо, що до складу комісії входять заслужений працівник культури, депутат обласної ради Наталія Шетеля, професор, доктор історичних наук, театрознавець Сергій Федака, заслужений працівник культури Людмила Ухач, директор обласного організаційно-методичного центру культури, заслужений працівник культури Ганна Дрогальчук, заслужений працівник культури Оксана Шип, директор міжнародного театрального фестивалю «Монологи над Ужем» голова Редакційної Ради газети «Ясно» Михайло Носа.

Премії у галузі театрального мистецтва будуть вручені режисерам, акторам та театрознавцям у 5 номінаціях:

У номінації «режисерсько – постановочна група» перемогу здобула режисерсько-постановочна група Мукачівського драматичного театру, яка працювала над виставою «Поліанна» (режисер Євген Тищук).

У номінації «актор (за найкраще втілення сценічного образу)» впевнено переміг актор Микола Карпенко, за роль козака Василя, Хоми Прута та коваля Вакули у виставі«Вечори на хуторі або билиці про вічне» (Закарпатський академічний обласний театр ляльок).

У номінації «актриса (за найкраще втілення сценічного образу)» нагороду отримає Лілія Приходько, актриса Мукачівського драматичного театру за роль тітоньки Полі у виставі «Поліанна» (за романом Елеонор Портер).

У номінації «актор/актриса (за найкраще втілення сценічного образу у виставі для дітей)» комісія віддала перевагу Павлу Проданюку, актору Закарпатського академічного обласного театру ляльок за роль хлопчика-ангела у виставі «Казка про лад».

У номінації «критик-театрознавець» нагороди отримають автори видання «Хуст – столиця Карпатської України – місто театральне» – заслужений працівник культури Василь Андрійцьо (керівник проекту), Михайло Микулець, Олеся Чепелюк та Василь Снітар.