Як в Ужгороді кіно знімають і що кажуть актори. ВІДЕО

Фільм “La Palisiada” знімають в Ужгороді. Триватимуть зйомки в обласному центрі Закарпаття до кінця місяця, продовжать їх у Києві. Про це розповіла лінійна продюсерка Валерія Сочивець. За жанром стрічка – детектив. В основі фільму – події 1996 року, а саме – розслідування вбивства міліціонера.

Новруз Хікмєт у фільмі “La Palisiada” грає роль майора міліції, повідомляє Суспільне.

«Я граю другорядну роль – майора міліції, друга головного героя судового психіатра, — розповів актор. — Ми разом приїхали розслідувати злочин. Убили одного з головних начальників в місті Ужгород. У нас немає конкретної згадки міста, але є впізнавані місця цілого міста й конкретних вулиць. У своїй ролі я показую негативний бік наших правоохоронних органів”.

Олександр Малєєв грає одну з головних ролей у фільмі — прокурора Генеральної прокуратури України.

“Він був другом покійного міліціонера, котрого вбили тут. Моєму герою доручили керувати операцією в цій області, знайти вбивцю друга”, — сказав Олександр Малєєв.

Дочка актора Олександра також буде грати роль у фільмі «Ля Палісіада».

“Я буду грати дівчинку на ювілеї в хорошого товариша мого батька”, — розповіла дівчина.

Лінійна продюсерка фільму Валерія Сочивець каже: для написання сценарію використовували архівні матеріали Міністерства внутрішніх справ України з 1996 року.

“Нам потрапили в руки касети МВС України з музею, де також ми бачили, як 1990-ті роки відбувалося оперативне затримання і як працювала міліція в той час, — сказала продюсерка. — Взагалі назва фільму “La Palisiada” — це відміна смертної кари в 1996 році. Також ми будемо знімати й сучасний час. Головний герой – це судово-медичний психіатр, котрий останнім підписує документ про те, чи людина адекватна, чи неадекватна, тоді цю людину страчують”.

За словами Валерії Сочивець, кадри для стрічки зніматимуть і в інших містах Закарпаття – Перечині та Виноградові. Прем’єра фільму відбудеться у 2022-му році.

ЗакарпатПост