Я дізналася, що мій хлопець вживає наркотики і мало не вбив власну матір

Що робити, коли партнер наркозалежний, коли він виявляє агресію до найрідніших людей. Піти від нього чи залишитися. Спробувати врятувати? До газети ЯСНО написала за карпатка Валентина Кадар. Дівчина поділилася своєю непростою життєвою історією і просить поради у читачів, бо не знає, чи є майбутнє у її стосунках, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Мені 24 роки і я вже два роки зустрічаюся з хлопцем. Раніше у мене було кілка невдалих стосунків, тож за Ігоря я сама вчепилась, як потопаючий за соломинку. Мені з ним завжди було весело і добре. Йому 37. Він двічі був одруженим. Від попередніх шлюбів має трьох дітей, але про них воліє не говорити. Чому  – не знаю. Каже, що обидві дружини були поганими господинями, зраджували йому і що ці шлюби були приречені. Я не надто багато знаю про тих жінок, бо він нічого не говорить. Спробувала поговорити з його матір’ю, та вона також мовчить.

Приблизно рік тому я почала помічати дивні зміни в поведінці Ігоря. Він ставав дуже збудженим, нервовим, міг почати голосно кричати, кілька разів мене бив. Робив це люто і жорстоко. Однак потім зі сльозами на очах на колінах просив вибачення, робив мені дорогі подарунки і ми про все забували. Так триває вже протягом певного часу.

Якось я розповіла про дивну поведінку Ігоря нашому спільному другу Юрію. Він посміхнувся і спитав, чи я така справді наївна, чи просто таку з себе видаю. Я не розуміла, в чому справа. І тоді Юра розповів про наркотики, про те, що вони з Ігорем витворяють під кайфом, що роблять, коли потрібна нова доза… Одним словом, почуте мене шокувало. Але ще більшою несподіванкою стала розмова з мамою Ігоря. Я вирішила поділитися з нею секретом і спільно скласти план порятунку. Та виявилося, що вона про все давно знає і при цьому нічого не робить. Вона розповіла, як одного разу ігор її схопив за волосся, волочив по підлозу через дві кімнати, товк по голові ногами, потім побіг у сарай за сокирою, хотів зарізати, а вона тим часом, зібравшись із останніми силами, втекла до сусідки.

Чомусь усе це вони всі від мене приховували і вона все тихо стерпіла, аби лише чимось не нашкодити синові. Іншим разом Ігор поламав їй руку, ще один раз розбив дерев’яним поліном голову так, що її довелося зашивати.

Я цю жінку ні  в чому не звинувачую, вона прикривала сина. Якого безмежно любить… але що робити мені? Чи зможу я з ним жити? Він жне й до мене не раз виявляв агресію. Щоправда, не настільки сильну, як до рідної матері, але з часом вона може посилитись… і в один прекрасний день він може мене вбити. Я не хочу такого життя і такої смерті!

Зараз не знаю, що мені робити: іти від Ігоря, чи пробувати якось його вилікувати. Із одного боку, мені його шкода, бо він залежний і це його роз’їдає, це його руйнує, а з іншого, залишатися з ним страшно.

 Також його мати сказала, що раніше він багато випивав, потім закодувався. Видно, під дію алкоголю був таким же агресивним. Напевно, саме ці й стало причиною його двох розлучень, саме через це його колишні дружини навіть не вимагають від нього аліментів. Раді, як кажуть, що благополучно здихались.

Я хоч і люблю Ігоря, але з ним, таким, точно, далі продовжувати стосунки не зможу – це занадто ризиковано і людина зі здоровим глуздом це усвідомлює… Порадьте, будь ласка, що мені робити… Чи є шанс його змінити, чи краще піти і забути про нього назавжди? • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост