Закарпатка обходила всіх лікарів, проблем не знайшли, порадили піти до психолога. Чим це закінчилось?

Молода закарпатка не вилазить із кабінетів медиків. Їй усього 29, але вона завжди має погане самопочуття і постійно виявляє в себе симптоми все нових і нових захворювань. Спочатку вона казала, що в неї хворий шлунок. Обстежилась, попила ліки, але безрезультатно. Через певний час вона переконала себе, що то в неї не шлунок хворий, а підшлункова. Знову почалися походи по кабінетах. Далі вже відчула жіночі проблеми, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

 Після цього їй не давали жити болі в горлі. Потім боліла печінка. Саме печінка і могла допікати молодиці, адже стільки ліків, як вона випиває мало хто. І так вона робила завжди. З’явилася нежить – антибіотики, температура – антибіотики, ангіна – антибіотики. Вона так посадила собі імунітет, що він врешті-решт організм перестав навіть на ті антибіотики реагувати. Утім все одно серйозних проблем зі здоров’ям вона не мала, на подив усі аналізи були добрими. Усе закінчилося тим, що одна лікарка зрозуміла справжню причину проблеми. Жінка весь час сиділа в Інтернеті і читала медичні сайти. На кожному з них знаходила в себе якісь симптоми хвороб і переконувала себе, що з нею щось не те. Врешті-решт вірила в це і їй дійсно ставало так погано, що за рік вона серйозно змарніла, шкіра стала глиняного кольору і під очима з’явилися великі сині кола. Усі, хто її бачив, питали, що з нею трапилось. Так от. Лікарка, що розгадала суть проблеми, порадила жінці сходити до психолога. Спочатку вона навіть образилась. Але потім подумала і вирішила піти. І це допомогло. Деколи походи до лікарів деяким нашим землякам справді варто починати з візитів до психологів… адже ми настільки просочені інформацією про різні хвороби, що частина людей всмоктує в себе це і твердо починає вірити в проблеми зі здоров’ям.

Хоча в більшості вони таки є. І причиною нерідко є перенасиченість організму різною хімією, у тому числі – ліками та неякісними продуктами. Адже навіть на застереження медиків, які просять людей відмовитись, або хоча б обмежити сере в поїданні чіпсів, сухариків, майонезів, газованих напоїв, виробів з борошна, солоного, солодкого, жирного та смаженого, цими порадами основна частина наших земляків нехтує. А коли починаються релігійні свята, наступає таке обжирання, що бути здоровим після таких застіль просто нереальною. Звісно, хвороби приходять не зразу. Поки людина молода, все не відчувається. Але з роками стає все гірше і гірше. Та закарпатці списують усе на старість. Та немає такого поняття. Як хвороби від старості. Є хвороби від неправильного способу життя. Багато хто навіть у 70 сяє життєвою енергією  і має прекрасне самопочуття.

У будь якому разі, не треба забувати про здорову їжу, їсти якомога більше свіжих овочів і фруктів, вести активний спосіб життя, рухатись і не піддаватись на рекламні трюки фармацевтичних компаній, не шукати в собі хвороб, а думати про здоров’я • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост