Двоє дівчат були з’єднані печінкою і народилися в обіймах одна одної

• Малюки з’явилися на світ у минулому році

• При народженні вони мали дуже малу вагу, тому операцію з роз’єднання довелося відкласти аж на 14 місяців

• Батьки дізналися, що в них сіамські близнюки під час УЗД-сканування на 20 тижні вагітності

У пологовому будинку, де дівчата з’явилися на світ, лікарі були шоковані побаченим. Із такими незвичними немовлятами  вони зіштовхувалися вперше в житті, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

33-річна мати дітей розповіла, що ця вагітність була не такою, як попередня. У неї вже була трирічна донька. Тож цього разу вона гадала, що виношує хлопчика  із великою вагою, бо живіт ріс швидко і був надто великим. Жінка інтенсивно готувалася до народження сина і купувала все блакитне для малюка…  Дізнатися стать вона не поспішала. Візит до УЗД-кабінету весь час відтягувала. Тож коли під час сканування дізналася, що виношує не одного хлопця, а двох дівчаток, які мають окремі голови, руки, ноги і внутрішні органи, але зрослися між собою печінкою, була неймовірно вражена почутим  і навіть розплакалась. Добре, що її підтримував чоловік. Народжувала вона шляхом кесаревого розтину 11 червня 2019 року. У немовлят був спільний живіт і груди. Вони ніби обнімали одна одну. Щоб підготувати старшу доньку до незвичних сестер, їй подарували дві зшиті між собою ляльки і вона відреагувала на це добре.

Операцію з роз’єднання близниць запланували на лютий, але її довелося відкласти, бо спочатку у дівчаток розвивалася пневмонія, а потім операції не проводили через пандемію коронавірусу. Тож оперували дівчат аж 5 серпня. Операція почалася об 11 ранку і тривала майже 11 годин. Коли дівчат розділили, їх розмістили на різних кінцях операційного столу, щоб хірурги могли розпочати реконструкцію їх грудей та животів. До процедури було залучено більше двох десятків лікарів, медсестер та спеціалістів. Напередодні дівчатам створили штучні груди з титанових стержнів, виготовили для них пупки. Батьків малят Елісон і Філа не пустили в лікарню. Вони чекали на завершення процедури в автомобілі. Подія трапилась у штаті Мічиган (США). Дівчат виписали додому 5 вересня. Хоча це лише перша з операції, у майбутньому через те, що діти ростимуть, потрібно буде замінювати грудні клітки, лікарі дивляться на перспективу здоров’я малят із оптимізмом. На дівчат чекає інтенсивна фізіотерапія та багато роботи над собою, але за кілька років ніхто навіть не підозрюватиме, що вони народилися такими особливими. Медики переконують, що операція пройшла дуже вдало і що сіамські близнюки народжуються лише в однієї із 250 тисяч жінок • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост