Від 71-річної бабусі залишилися «шкіра та кістки». Уже 10 років вона щоденно блює

Бабуся більше десяти років страждала від незрозумілого стану, вона щодня плакала, бо не розуміла, що з нею відбувається, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У 2007 році їй поставили діагноз ахалазія (кісти на стравоході і через це не проходження їжі) і в 2008 році зробили операцію.

Після цього у жінки залишилася постійна нудота, вона не могла нормально харчуватися. Бабуся перенесла чотири невдалих операції, страшенно схудла, від неї залишилися «шкіра та кістки».

І лише в цьому році з’ясувалося, що в неї пошкоджено блукаючий нерв, який керує деякими складними процесами травлення.

«Це було схоже на те, як ніби у мене в горлі застряг м’яч для гольфу, і я задихалася», – сказала Джуді з Англії про свій стан. – Мене рве яскраво-жовтою жовчю, вона гірка і огидна. Дуже неприємно, коли ніхто не може тобі допомогти, ніхто не знає. Це жахливо. Я просто хочу, щоб хто-небудь допоміг мені дізнатися, що це таке».

Після проведення нових аналізів, коли лікар озвучив, що з нею, 71-жінка аж розплакалась.

«Лікар каже, що це щось, що називається блукаючим нервом, і він вважає, що є спосіб, покращити мій стан. Не обіцяє 100 відсотків, але я вже радію хоча б через те, що мені відомо, що зі мною», – зізналася вона.

Перший тест показав, що шлунок Джуді виробляє багато кислоти, а це означає, що її блукаючий нерв певною мірою працює.

«Я відчайдушно намагаюся з’ясувати, що можна зробити, щоб знову стати здоровою людиною», – каже жінка.

Відновити пошкодження нерва неможливо, проте лікар сподівається полегшити нудоту, впливаючи на клапан внизу живота, щоб він легше спорожнявся • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост