Закарпатку обібрали до нитки і кинули на заробітках

Буває, звісно, й інша сторона медалі. В Україні рекрутери (люди, що займаються підбором персоналу) набирають заробітчан на неіснуючі вакансії. Навіть за інформацію про роботу часто потрібно заплатити. У такому випадку є чимало «кинутих», які не можуть повернути вкладені в поїздку гроші. Але так поступають із земляками самі українці, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Є що й бригадирі будівельних бригад недоплачують робітникам і самі привласнюють частину їхніх коштів.

Валентина з Ужгорода зробила польську робочу візу за запрошенням якихось аферистів, які обіцяли її відправити на роботу у Швецію (чому у Швецію, а не у Швейцарію чи на Мальдіви?)

Жінка приїхала у Варшаву, зустрілася з нібито роботодавцями, які насправді були українцями, взяли у неї гроші за працевлаштування і обіцяли за кілька хвилин повернутися з квитком на літак і направленням на роботу.

Але вони зникли, не прийшли ні через годину, ні через день. Нещасна залишилася одна без грошей у чужій державі і не знала що робити. Нарешті додумалася звернутись у кадрову агенцію і там, на її подив, роботу їй знайшли одразу, щоправда, не у Швеції, а у Польщі, але абсолютно безкоштовно.

«Роботодавці ніколи не беруть грошей із працівників. Це можуть робити лише посередники, якими виступають наші ж земляки, – наголосила жінка. – Дехто придумав собі непоганий бізнес. Не всі, звісно, як у моєму випадку зникають із грошима, просто я натрапила на звичайнісіньких шахраїв. Утім питання посередництва за участю українців у Європі процвітає. Це такі собі клієнти. як їх називають. Вони мають гроші практично ні з чого, просто за те, що знайдуть людей».

Шкода, що українці бувають такі підприємливі у питанні, як обдурити своїх же земляків. Звісно, у когось могла бути і зовсім інша історія, міг бути і недобросовісний роботодавець, адже люди можуть бути різними. Тож якщо у вас була цікава історія, пов’язана з роботою за кордоном, діліться з газетою «ЯСНО» і ми її опублікуємо, аби застерегти інших • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост