Найбільше українці довіряють військовим, волонтерам та рятувальникам

Чергове дослідження, проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 5 по 9 березня 2021 року, підтвердило стійкість високої позиції рятувальників у рейтингу довіри громадян до суспільних інститутів.

Так, серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіра висловлюється до Збройних Сил України (їм довіряють 70% опитаних), волонтерських організацій (65%), Церков (64%), Державної служби України з надзвичайних ситуацій (63%), Державної прикордонної служби (60%), Національної гвардії України (56%), Голови міста (селища, села), в якому проживає респондент (56%), добровольчих батальйонів (55%), громадських організацій (53%), ради міста (селища, села), в якому проживає респондент (51%). Отже, четверта позиція серед усіх інститутів суспільства і першість серед підрозділів системи МВС. Такі показники діяльності підрозділів Служби відзнчає і Голова ДСНС Микола Чечоткін: “Ця довіра є найвищою оцінкою роботи рятувальників і ми й надалі будемо робити все можливе і неможливе задля безпеки кожного українця”.

Загалом, дослідження було проведене методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЗакарпатПост