Українські лікарі бояться щеплень. У чому причина?

Надія працює терапевтом в одній з амбулаторій. Минулого тижня керівництво запропонувало їй та іншим лікарям і медсестрам зробити щеплення від коронавірусу. Надія відмовилася, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

– У нашій амбулаторії працюють близько 40 осіб медичного персоналу. Відмовилися всі, – каже вона Liga.net.

Наталія (прізвище просила не називати), медсестра одного з медичних центрів теж проти щеплення.

«Я не згодна на щеплення, оскільки не певна, чи може мене захистити вакцина від якогось штаму коронавірусу, враховуючи, що їх кілька. Якщо взяти відомі вже вакцини – від кору, краснухи тощо – тут ясно, що організм у легкій формі переносить інфекцію. Як бути у випадку з COVID-19, невідомо, я боюся наслідків», – розповіла жінка сайту Радіо Свобода.

І такі випадки далеко не поодинокі.

При цьому, за словами самих же медиків, далеко не всі вірять у те, що Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, який своє щеплення широко розрекламував усіма можливими і неможливими шляхами, роблячи його перед  теле і фотокамерами, отримав насправді той же препарат, який пропонують усім іншим.

Загалом суперечки щодо вакцинації розпочалися за 80 років до появи терміну вакцина та вакцинація і тривають досі. Велика частина людей сумнівається в ефективності, безпеці та необхідності рекомендованих вакцин. Вони також стверджують, що обов’язкова вакцинація порушує індивідуальні права на медичні рішення та релігійні принципи. Крім того, вакцина від коронавірусу має дуже короткий термін дії, вона не на все життя, її взагалі ще мало дослідили, адже розробляли у дуже короткі терміни • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост