Учнів 4-х та 9-х класів звільнили від ДПА в 2021 році

Рішення ухвалили задля організованого завершення навчального року в умовах режиму надзвичайної ситуації через COVID-19.

Учнів, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти, звільнили від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України. Відповідний наказМОН від 03.03.2021 №273 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 березня, пише ТСН.

Так, відповідно до Закону України “Про повну загальну середню освіту”, кожен учень повинен проходити ДПА, крім випадків, визначених законодавством. Пунктом 6 розділу IV Порядку проведення ДПА встановлено, що школярі, що проживають у зоні надзвичайної ситуації, можуть бути звільнені від атестації за рішенням МОН або місцевих органів управління освіти. Зазначимо, що режим надзвичайної ситуації діє на всій території України від 25 березня 2020 року.

Школярам, звільненим від атестації, у відповідному документі про освіту робиться запис “звільнений(а)”.

“Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19”, – зазначають у МОН. 

Рішення набуде чинності у день його публікації в “Офіційному віснику України”.

ЗакарпатПост