АНОНС. Карантин підриває здоров’я та руйнує сім’ї

Коронавірус поділив життя закарпатців на до карантину та під час. Поки що «після» ми все ще не можемо сказати. Деякі фірми досі продовжують дистанційно обслуговувати клієнтів та виконувати роботу, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Комусь така праця подобається. А хтось категорично проти. Утім так не лише у нас, але і в Європі та Америці.

Більше того, Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який удосконалює правове регулювання дистанційної роботи. Також розділено юридично поняття надомної та дистанційної роботи. У цілому при дистанційній роботі працівник має більше можливостей вільно планувати робочий час, утім, як підтверджують дослідження, проведені у Великобританії, ефективність працівників при такій формі роботи знижується на 50-60 відсотків. І це не через те, що людина втрачає контроль над собою і її охоплює лінь. Просто вдома, та ще й коли діти вдома на карантині, батьки просто не можуть сконцентруватися на праці, їх відволікали домашні.

Також юристи радять звернути увагу на деякі нюанси планування робочого процесу. Справа в тому, що вдома особливо взимку та ранньою весною використовується більше газу для обігріву приміщень, більше світла, експлуатується техніка, нехай навіть і офісна, але за електроенергію, як правило, люди платять їх власної кишені. Також усі часто користуються водою, туалетом, що теж не безкоштовно.

При переході на карантинний режим декому довелося купувати дітям ноутбуки, дехто втратив на роботі частину заробітку, так що в загальному в людей стало менше грошей. Тому такі, ніби то не дуже важливі нюанси, теж варто пам’ятати.

Плюсом є хіба що те, що на транспорт – бензин, маршрутки, кошти заощаджуються • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост