Закарпатські митники зняли колеса з «мерса», а там – смарт-годинники!

Дороговартісні смарт-годинники марки «Apple Watch Series 6» та навушники «AppleAirpods 2», вартість яких сягає понад 200 тисячгривень, «плюс» автомобіль «Мерседес-Бенц» – такий сьогоднішній «улов»закарпатських інспекторів на митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні.

А порушницею митного законодавства виявиласягромадянка України, 1960 року народження, яка наразі тимчасово ніде не працює, тимчасовопроживає і в м.Ніредьхаза (Угорщина) і м.Ужгород.

Очевидно, жіночка вирішила непоганопідзаробити, вдавшись до незаконного перевезення дорогої електроніки з-закордону, старанно приховавши товар в іномарці.

Тож, їхавши з Угорщини в Україну, водійка марки«Мерседес-Бенц Е220 СDI» обрала під часпроходження митно-прикордонного контролю «зелений коридор», що звільняє громадянвід подання письмової декларації. Усно жіночка запевняла, що нічого прихованогоне везе. Втім інспектори запідозрили дещо знервовану поведінку співвітчизниці іперенаправили її автівку в бокс поглибленого огляду.

Ось там на митних пошуківців чекавсправжній «сюрприз»! У пустотілих порожнинах передніх підкрилках коліс іномаркибули приховані від митного контролю 13 смарт-годинників марки «Apple Watch Series 6» та 2 пари навушників «AppleAirpods 2». Доступ до прихованого товару ставможливим після демонтування передніх коліс «мерса».

Жіночка визнала гаджети своєю власністю.Тож, відносно неї складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті483 Митного кодексу України.

Вартість електроніки встановитьспеціаліст-експерт, але за оцінкою в інтернет-мережі, лише 1 смарт-годинниквказаної марки коштує від 15 до 30 тис грн, а одна пара навушників – понад 8тис грн. Тож, зрозуміло, що загальна вартість прихованого товару сягатиме понад200 тис грн. Це при тому, що згідно митного законодавства дозволяється ввозититовар до 500 євро.

Незаконні гаджети вилучено, а такожавтомобіль марки «Мерседес-Бенц Е220 СDI» на угорськихреєстраційних номерах вартістю 32 тис грн (2003 року випуску), щовикористовувався для переміщення прихованого товару, також вилучено до рішеннясуду.

Відповідальність за дане правопорушення тягнеза собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів -безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, атакож транспортних засобів, що використовувалися для переміщення товарів -безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

ПресслужбаЗакарпатської митниці Держмитслужби

ЗакарпатПост