Більшість українців не хочуть вакцинуватися. Чому?

Ряд видань писали про далеко не поодинокі випадки смертей після введення вакцин у різних країнах світу, пише газета ЯСНО.

Та й не лише українські медики відмовляються вакцинуватися. За результатами проведеного в Німеччині в листопаді опитування, показник готовності медпрацівників робити щеплення склав 3,98 пункту – за семибальною шкалою.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Повідомлення про відмову медиків, соцпрацівників і пожежних вакцинуватися надходять із Франції, Австрії, США. Серед причин, що називають іноземні медики, – побоювання з приводу довгострокових побічних ефектів і недовіра до вакцин, які не пройшли всі фази клінічних випробувань.

Медсестра з берлінської клініки Вів’єн Кохман розповіла про свої причини відмови від вакцинації:

– Я дуже обережно до цього ставлюся, – наголосила вона. – Я трохи побоююся, що ця вакцина ще нова, і я не можу бути впевненою в ній на 100%. Але це лише моя особиста думка.

А тим часом український МОЗ красномовно переконує Всесвітню організацію охорони здоров’я, що вакцину від коронавірусної інфекції отримають понад 400 тисяч медпрацівників.

А як із тими, хто не зайнятий у медичній сфері?

Як свідчать дані опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного наприкінці листопада, 40 відсотків українців не хочуть робити щеплення від COVID-19, навіть якщо вакцина буде безкоштовною. А якщо врахувати й тих, хто не готовий робити щеплення, якщо за нього доведеться платити, то частка незгодних становить 57 відсотків. При цьому, дуже цікаво, що чим більше держава виділяє коштів на боротьбу з коронавірусом, тим більше стає випадків хворих… а при цьому невідомо, куди йдуть ті всі кошти, адже хворі все купують за свої гроші… і  немалі, адже ліки неймовірно дорогі. Так може державі ресурси спрямувати на щось інше? Невже наша казна така багата… та ще й зі стількома карантинами, через які закриваються назавжди і готелі, і кафе, і ресторани, і багато чого іншого. Цілі сфери зараз дихають на ладан через нестачу грошей. А людей нагороджують все новими і новими локдаунами • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост