Податки на посилки українці будуть платити за новими правилами: розкрито деталі

В Україні в Верховній Раді розглядають можливість збільшити вартість міжнародної посилки, за які не потрібно платити податки, з 150 до 200 євро (законопроєкт №4278). При цьому навіть після зміни правил оподаткування посилок відбувається з цілому низкою проблем.

Про це в ефірі “Українського радіо” розповів голова Асоціації франчайзингу України Андрій Кривонос. “Поштові органи, як державні, так і приватні, повинні отримати точну інформацію про те, який товар пересилається. І при видачі цього товару в залежності від суми ви повинні засвідчити факт сплати відповідного податку. Тобто фактично розмитнення товарів буде здійснюватися за участю контролю поштових органів”, – пояснює експерт, пише  OBOZREVATEL

В результаті в майбутньому може виникнути ситуація, коли поштові органи будуть говорити державі, що вони виконують не властиві їм функції, тобто державну діяльність, не отримуючи відповідну компенсацію.

“Проблеми можуть бути на різних рівнях: проблеми спілкування з торговим майданчиком, проблеми спілкування і взаємодії покупця і відправника товару, проблеми щодо якості товару і питання до виробника, а також фінансові проблеми щодо взаємодії між банком платника та банком одержувача. Тому це велика кількість проблем , і коли законодавець намагається додати сюди ще й оподаткування, виходить досить складна система”, – пояснює Кривонос.

ЗакарпатПост