Шмигаль: Україна підписала угоди з шістьма виробниками вакцини від COVID-19

Найближчим часом Україна очікує поставки першої партії вакцин Pfizer-BioNTech за ініціативою COVAX.

Україна веде перемовини з усіма світовими виробниками вакцини від коронавірусу.Наразі підписані попередні угоди з шістьма виробниками, повідомляє ТСН.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Bild  заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“На сьогодні з 6-ма з них підписані попередні угоди і 3 вакцини зареєстровані в Україні. Це AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Sinovac”, – повідомив він.

Прем’єр наголосив, що якнайшвидша вакцинація є глобальним інтересом — і з точки зору здоров’я громадян, і у контексті відновлення економіки.

“Ми ж бачимо, як мутований вірус, який виникає в окремих точках планети, миттєво перекидається на інші країни та регіони”, — заявив прем’єр.

Також Шмигаль пояснив, чому російська вакцина не з’явиться в Україні. За словами глави Кабміну, ця вакцина не пройшла всіх етапів клінічних випробувань. Також Україна не може використовувати вакцину з країни, з якою перебуває у військовому конфлікті.

Своєю чергою, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що уряд готовий взяти на себе відповідальність за випадки побічної дії після проведення вакцинації від коронавірусу. Буде створено відповідний фонд.

ЗакарпатПост