Руки дівчини розпухли так, що лікарям довелося розрізати їх, щоб полегшити біль

Молода студентка, якій доводиться розрізати руки і ноги, щоб позбавитись від пекучого болю, каже, що її переслідують люди, які вважають, що вона заподіює собі шкоду. Її хвороба почалася, коли їй було 12 років, після того як вона виявила синю шишку на стегні і провела день поза школою, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Мама викликала лікаря, що працює в неробочий час, і він сказав, що у мене могла бути внутрішня кровотеча, і порадив їй викликати швидку», – сказала вона. – Мене поклали в лікарню, де я провела три тижні. Вони сказали мені, що поняття не мають, чому це сталося, але цього більше ніколи не повториться».

Але медики помилилися і через кілька тижнів дівчині зробили першу операцію.

«Оскільки руки, ноги, ступні мають меншу площу, пухлинам було нікуди поширюватися або розсіюватися, тому вони ставали все більшими і більшими, – додала вона. – Тиск наростав до тих пір, поки не переривав кровообіг і не пошкоджував м’язи і нерви, і міг привести до втрати кінцівки, якщо тиск б не знижувався. У мене була пухлина в спині, мені паралізувало одну ногу».

Для лікування Шарлотті Еванс регулярно роблять фасціотомію – хірургічну процедуру, при якій розрізають тканину, щоб зменшити тиск в її м’язах. Рани залишають відкритими як мінімум на три дні, перш ніж знову зашивають.

Вона пояснює: «Всі ці розрізи робляться, коли я не сплю і в свідомості, тому що вони повинні промивати рану кожен день, це досить неприємний процес».

В цілому Шарлотта перенесла 64 операції і чотири переливання крові, в результаті чого у неї залишилася значна кількість рубців.

«З причин, яких я не розумію, більшість людей завжди припускають, що я завдала собі шкоди», – каже дівчина. – Це призвело до багаторічного насильства, яке ставало все гірше, читм старшою я ставала».

Лікарі були збиті з пантелику станом Шарлотти, і треба було сім років, щоб, нарешті, поставити їй діагноз спадкового ангіоневротичного набряку. Шарлотті сказали, що це «надзвичайно незвичайний» випадок, несхожий на будь-який інший у світі. Дівчина стверджує, що регулярно відчуває біль і іноді прикута до ліжка.

«Набряки дуже болючі і виснажують», – запевняє вона. – Іноді вони можуть тривати тижнями або місяцями, і я прикута до ліжка. Мої нерви, на жаль, були пошкоджені через велику кількість  операцій і утворили дуже товсту тугу рубцеву тканину, яка обмежує рухи. Я втратила більшу частину свого життя, якщо чесно, не ходжу нікуди, крім лікарні, завжди все пропускаю» • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост