5 років ув’язнення за 15 тисяч гривень: Антикорупційний суд виніс вирок судді-хабарнику із Закарпаття

Суддя із Закарпаття вимагав хабар за рішення щодо стягнення боргу у 150 тисяч гривень.

Вищий антикорупційний суд виніс вирок ще одному судді-хабарнику, повідомили в “Центрі протидії корупції”. Суддю засудили до п’яти років ув’язнення, пише uazmi.org

“Вищий антикорупційний суд засудив до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна суддю Міжгірського районного суду Закарпаття Антона Гайдура. Йому також буде заборонено обіймати посаду судді протягом трьох років (після відбуття покарання)”, – повідомили в ЦПК.

Слідство встановило, що суддя Гайдур отримав 15 тисяч грн хабаря, який знайшли у коробці з-під пластиліну в кишені його піджака. Гайдур вимагав гроші за рішення щодо стягнення боргу у 150 тисяч гривень.

“Вирок ухвалили судді Леся Федорак, Ігор Строгий і Віктор Маслов. До речі, на них у Вищій раді правосуддя відкрите дисциплінарне провадження. Як бачимо, такий спосіб тиску на суддів стає досить популярним”, – додали в “Центрі протидії корупції”.

Вказано, що Гайдур може оскаржити вирок в Апеляційній палаті ВАКС.

За даними НАБУ та САП, суддя отримав хабаря за вплив на місцевих поліцейських, щоб ті не притягували до відповідальності певну особу.

ЗакарпатПост