Депутат Слуги народу запропонував звільняти медиків, які відмовляються від вакцинації

Народний депутат з фракції Слуга народу Дмитро Гурін закликав звільняти медиків, які відмовляються від вакцинації від COVID-19.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, пише НВ.

Він відреагував на небажання медиків отримувати вакцину через те, що вони вже перехворіли на коронавірус. У приклад Гурін привів завідуючу Київського інституту пульмонології, яка, за її словами, двічі перехворіла COVID-19, але все одно бажає отримати вакцину.

 «Що це означає на практиці? 80% «лікарів» потрібно звільнити, а їх зарплату віддати 20%», – заявив він.

Нардеп вважає, що медик може відмовитися від вакцинації тільки у двох випадках: якщо у людини є алергія на препарат або ж є антитіла після недавно перенесеного COVID-19.

Також він підкреслив, що лікарями не можуть бути ті, які не вірять в ідентичність вакцин AstraZeneca і CoviShield, а також люди, «готові не захищати себе і цим наражати на смертельну небезпеку пацієнтів».

 «Щеплення для лікарів від інфекційних хвороб є обов’язковими і без них лікаря не мають допускати до роботи. Так чи є такі люди лікарями? Звичайно, ні», – підсумував він.

У відповідь на це головлікар Київської міської клінічної лікарні № 4 Тетяна Мостепан заявила, що невакциновані лікарі врятували сотні життів. «Ви, пане депутат, починаєте займатися бравадою, перекладаючи відповідальність на нещасних лікарів, які зараз цілодобово йдуть на «передову», працюючи без відпочинку, без обідів, не бачачи свої сім’ї», – обурилася вона.