Чому звичайна сіль є причиною 62% усіх випадків інсульту

Кожен чесний лікар скаже, що борошно, сіль і цукор – це біла смерть. На питанні виробів з борошна нині зупинятись не будемо. Це – окрема глибока тема. А от сіль і цукор не є продуктами харчування, вони створені виключно для покращення смаку того, що ми їмо, тобто для розваги. Вони не несуть у собі ніякої харчової цінності, не містять вітамінів. Сіль – це мінерал, гірська порода, яку в один прекрасний день люди почали їсти. Не те аби можна наїстися сіллю, але якщо присипати нею варені страви, вони дійсно стають смачнішими. Утім наш організм засвоїти подрібнений камінь не може, от і починаються проблеми зі здоров’ям, камені у нирках, остеохондроз, болі в суглобах, високий тиск  та багато інших неприємностей, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У будь-якої здорової людини надлишок солі може спровокувати приступ головного болю або астми, порушити обмін речовин і погіршити кровообіг.

Сіль, яку ми щодня споживаємо, це – з’єднання натрію і хлору. Вона не є смачною, але приховує смак, наприклад, вареного м’яса, яке без приправ стає непросто не смачним, а огидним. Та якщо ви вирішите не солити вдома борщ, то майте на увазі, що велика кількість солі також міститься у таких магазинних продуктах, як консерви, соуси, майонези, різна консервація, чіпси. Також у всьому цьому є і цукор.

Як свідчать дослідження, надмірне споживання солі спричинює високий кров’яний тиск, який може призвести до інсульту та серцевих захворювань. Загалом експерти погоджуються, що свідчення щодо шкідливості надмірної кількості солі є переконливими.

Споживання солі змушує наш організм утримувати рідину, підвищуючи артеріальний тиск, доки надмірна сіль не вимивається нирками.

Вживання великої кількості солі протягом тривалого часу завдає надмірного навантаження нашим артеріям та призводить до тривалого підвищення артеріального тиску – гіпертонії.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, це є причиною 62% усіх випадків інсульту та 49% випадків серцевої недостатності. Аналіз досліджень, опублікованих протягом 35 років, показав, що 5 г солі понад норму щодня підвищують ризик серцево-судинних захворювань на 17%, а ризик інсульту – на 23%.

Але що робити, якщо ви не можете без солі їсти навіть помідори? Вихід завжди є. Звісно, найкраще вживати все натуральне. Та на перехідному етапі, поки людина не звикне до нового смаку, можна використовувати  замінники.

Ідеальним варіантом може стати заміна чистої натрієвої солі на суміш, що містить сіль калію. Сіль калію — це також природний мінерал, але менш шкідливий для організму. При цьому сіль калію має ті ж смакові властивості, що і сіль натрію. Також можна використовувати гімалайську рожеву сіль. У її складі є залізо, калій, кальцій, магній, мідь і йод, які збереглися в природній формі. Вони засвоюються організмом на 100% на клітинному рівні, не наражаючись перетворенням в процесі обміну речовин. Використання рожевої солі забезпечує організм всіма необхідними мінералами і мікроелементами. Отже, як бачимо, вихід є! Але найкраще не солити… якщо можете • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост