Народила в туалеті й викинула немовля у вигрібну яму: подробиці порятунку новонародженої дитини

Матір дитини вже знайшли і відкрили проти неї кримінальне провадження.

У Харківській області жінка знайшла у закинутій вуличній вбиральні новонароджене маля. Його плач почула випадково, проходячи повз залізничний вокзал. Дитя було у целофановому пакеті, зав’язаному на вузол.

Про це 27 березня йдеться в сюжеті ТСН.

На оперативних кадрах – немовля, яке щойно дістали просто з вигрібної ями. Малюк народився у смердючому та брудному туалеті, а в отвір на підлозі малечу кинула власна матір.

Беззахисне дитя, яке заходиться плачем, почула Валентина Олександрівна. Вона саме проходила повз. Зазирнула у вуличну вбиральню і отетеріла – у ямі лежав малюк. Дотягнутися до нього самостійно не змогла. Почала телефонувати до медиків і рятувальників.

“Ну, отак заглянула, а воно виходить, ось тут, під цими дошками пакет засунутий. Жовтий пакет. І він там ворушився і плакав. У мене був просто шок. Мені хотілося кричати, мені хотілося плакати. Напевно, мене Бог за руку повів, щоб врятувати цю дитинку. Зазвичай, я так рано не виходжу”, – згадує очевидиця Валентина Хролова.

Першою примчала карета швидкої допомоги.

Фельдшер вирішив не чекати на підмогу, тож самотужки зірвав дошку з підлоги та дістав звідти дитину. Новонароджений малюк був загорнутий у пакет, а навколо шиї обвилася пуповина.

Дитя щомиті могло задихнутися, бо пакунок ще й був зав’язаний, або ж померти від холоду. За лічені хвилини його доправили до місцевої лікарні. Медики кажуть, що в дитинки було переохолодження, але вже зараз усе добре. Хлопчик абсолютно здоровий, важить понад три кілограми і має неабиякий апетит.

“Зараз дитина перебуває у нас у дитячій палаті. Вона нагодована, зігріта. Немовля спочиває, спить. У нас буде перебувати від 7 до 10 діб, будемо дивитися по стану. А далі будуть уже займатися дитячі лікарі та відповідні служби”, – розповіла завідувачка акушерського відділення Олена Філімонова.

Поліцейські одразу ж знайшли матір. 39-річна місцева жителька уже має чотирьох дітей від різних чоловіків, але з нею вони не живуть – менші зі своїми батьками, а повнолітні окремо.

“Зараз із нею працюють психологи. Як вона пояснила, що злякалась, покинула своє немовля, повернулась додому. Проте хотіла повернутись за немовлям. На обліках у будь-яких службах або у лікарів вона не стояла і не стоїть”, – зазначив керівник слідства Лозівського відділу поліції Олександр Гангур.

Невдовзі жінці мають обрати запобіжний захід. Слідчі наполягатимуть на триманні під вартою. За те, що залишила сина у небезпеці, їй світить до трьох років колонії.

ЗакарпатПост