37-річний закарпатець через ревнощі убив співмешканку і забарикадувався з тілом у будинку

• Чоловік задушив жінку та три дні тримав її біля себе

• У сусідній кімнаті перебував спільний 4-річний син

• Між 38-річною померлою та її 37-річним співмешканцем сварка виникла на ґрунті ревнощів

Про цей злочин говорила вся Мукачівщина. Стався він ще у 2019 році, утім суд виніс вирок вбивці лише днями, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«15 січня, на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що у будинку в селі Великі Лучки Мукачівського району працівники соціальної служби виявили тіло жінки без ознак життя. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували, що між 38-річною потерпілою та її 37-річним співмешканцем на ґрунті ревнощів виникла сварка. В ході конфлікту чоловік спричинив жінці численні тілесні ушкодження. Причиною ж смерті жительки Мукачівщини, за висновком судмедекспертизи, стала асфіксія, тобто удушення», – повідомили тоді у поліції.

На суді вбивця свою провину визнав, але від дачі показань відмовився.

А ось що з цього приводу розповіла сестра вбитої.

«Із сестрою ми перестали спілкуватися приблизно два роки тому після непорозумінь через продаж будинку. З приводу її смерті мені відомо лише те, що 12 січня чоловікові зателефонував сусід Василя (імена з етичних міркувань замінено)  і повідомив, що в його будинку знайшли мертву людину – чоловіка. Приблизно через два дні стало відомо, що померлою була сестра, а не якийсь чоловік. Що у них там сталося, мені невідомо. Раніше коли я була у них вдома, все було добре, сварок між ними ніби не виникало, жили вони нормально. Скарг від сестри на чоловіка не поступало. Одного разу бачила в неї синець під оком, але вона сказала, що впала. Аби Василь її бив – не говорила!», – запевнила жінка.

Набагато цікавішими були свідчення тітки Василя.

«Василь із жінкою жили окремо. Були гостинними, хата завжди була відкритою для мене. Він працював у Москві і передавав Марії гроші. Перед новорічними святами передав 14 тисяч гривень, а потім ще 4 тисячі. Про це мені відомо точно, бо гроші він переказав на телефон моєї дочки і просив, аби вона передала його дружині. Коли мені повідомили про трагедію, була неділя. Йшов великий сніг. Я взяла парасолю і пішла до них додому. Біля воріт побачила працівників поліції, але хата була зачиненою на ключ. Правоохоронці ходили лише у дворі. Вони запитали мене, хто я така і сказали, що їм потрібно потрапити до будинку. Потім прийшов сусід і я попросила, щоб він щось приніс, аби відчинити двері. Однак він не погодився.  Я його переконувала, казала, що я тут народилася і хочу знати, що сталося. На цей момент під`їхали ще три автомобілі поліції. Правоохоронці відчинили спочатку одні вхідні двері, потім другі, а треті двері не відкрили, бо Вася на них почав дуже кричати. Ми стояли позаду дверей у коридорі і зайшли лише в першу кімнату. Поліцію до себе Вася так і не впустив. Ми розійшлися по домівках, тому що ще відбувалося після цього – не знаю. Однак на наступний день ми з сусідами знову прийшли до будинку Василя, бо побачили поліцію і вже тоді дізналися, що правоохоронці відчинили двері і звідти винесли тіло Марії. Василь там теж був, але нічого не робив, просто стояв на подвір’ї», – зізналася жінка.

Також неймовірно цікаві факти розповів чоловік. Який на той час займав посаду заступника сільського голови.

«Ми з Василем є сусідами, – наголосив він. –  Про смерть Марії спочатку ніхто нічого не знав. 15 січня, а вбив він її 12-го, я зайшовши до нього. Зіткнулись ми у дверях передньої кімнати. Я запитав його, де Марія, та він сказав, що пішла до родичів у Ракошино. Це було неправдою, бо перед тим сусіди зверталися до родичів жінки, які повідомили, що її там не було приблизно два місяці. Потім люди просили, аби він говорив правду і Василь повідомив, що Марія мертва, він її вбив. Тіло жінки без ознак життя лежало на підлозі, зверху прикрите матрацом».

Просто не вкладається в голову, яке усе це могло статись. Тим більше, що односельці родину вважали благополучною. Ще більшим шоком стало те, що в хаті і під час вбивства, і ще три дні, поки чоловік барикадувався від поліції, був чотирирічний син пари.

Суд визнав закарпатця винним в умисному вбивстві і засудив до восьми років позбавлення волі • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост