Під час карантину люди товстіють шаленими темпами

Британські дослідники з’ясували, що 42 відсотки людей почали їсти у 3 рази більше і 29 відсотків вживати більше алкоголю. Цікаво, що 49 відсотків набрали вагу і лише 16 відсотків скинули кілограми. Незважаючи на те, що партнери проводять більше часу разом вдома, їх сексуальне життя постраждало: 30 відсотків повідомляють про меншу близькість, тоді як 16 відсотків більш сексуально активні, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Виходить, що карантин  та дистанційна робота дуже негативно вплинули абсолютно на всі сфери нашого життя і це почало повільно, але сильно підривати здоров’я. Сидіння вдома, найчастіше з телефоном у руках, вбиває імунітет, адже на свіже повітря люди почали виходити рідше. Про прогулянки взагалі й говорити не варто. Дуже мало хто навіть ще до пандемії просто гуляв вулицями. Зараз же кількість піших подорожуючих стала взагалі дуже малою. Людей лякають можливістю будь-де підхопити вірус і тепер частка наших земляків намагається взагалі якомога рідше виходити з квартири через страх заразитися і захворіти.

Взагалі люди почали дуже мало рухатися. Хто, наприклад, після півгодинного сидіння за комп’ютером хоча б три хвилини робить зарядку? А відпочити потрібно не лише спині, ногам, рукам, але й очам та голові. Мозок теж повинен перемкнутись на щось інше, очі мають розслабитись від напруги та опромінення монітору… про шкоду для здоров’я від багатогодинного сидіння знають лише водії, хоча вони в періоди, коли не перебувають за кермом, дуже активні…. А от великий загін офісних працівників, які й відчули на собі карантинну реформу чи не найбільше не надто такими питаннями переймається. Тут, щоправда, зовсім не має значення чи людина багато часу сидить перед комп’ютером на роботі, чи вдома – все однаково згубно, якщо немає міри.

Звичайно, багатьом без техніки не обійтися, та при цьому теж є вихід – навіть якщо не щоденні вечірні прогулянки, які теж  корисно проводити разом із родиною, то хоча б у вихідний можна вибратися кудись на природу, яка насправді не лише додає сил та енергії, але й просто дозволяє відпочити душею і тілом від усіх буденних речей.

Якось дивно, що медичні чиновники настільки заклопотані коронавірусом та розподілом коштів із ковідних фондів, що зовсім не говорять людям про інші, набагато важливіші для здоров’я речі • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост