Жінка з Тячівщини інсценувала власне пограбування, аби не їхати з матір’ю на заробітки за кордон

Вчора, 29 березня, до поліції звернулася 25-річна жителька села Біловарці Тячівського району. Жінка розповіла, що поблизу ринку на вулиці Незалежності у райцентрі до неї підбіг невідомий чоловік і вихопив сумочку. Заявниця розповідала, що там знаходилася денна виручка підприємства, у якому вона працює, особисті документи та косметика.

Слідчо-оперативна група одразу стала опрацьовувати отриману інформацію, за кілька годин поліцейським вдалося встановити особу викрадача. Проте, він виявився не грабіжником, а спільником потерпілої.

Оперативники встановили, що жінка домовилася зі знайомим про інсценування викрадення своїх речей для того, щоб позбутися документів. Такий план визрів у неї після розмови з власною матір’ю про виїзд за кордон на заробітки. Мешканка Тячівщини не набралася відваги сказати родичці, що не має бажання їхати на роботу в іншу країну, натомість спланувала постановку викрадення документів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України, тобто завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину. Жінці загрожує позбавлення волі на строк аж до двох років.

Слідство у справі триває, – інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

ЗакарпатПост