Начальнику однієї з комунальних установ Закарпатської облради загрожує до 8 років через розтрати ковідних коштів

Слідчі повідомили про підозру у корупційному злочині керівнику одного з комунальних установ обласної ради.

Прізвище посадовця та комунальну організацію у поліції не називають.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 30-річний посадовець минулого року уклав кілька договорів з товариством з обмеженою відповідальністю щодо постачання  необхідних виробів та обладнання для боротьби з COVID-19 в регіоні.

Відповідно до укладених договорів щодо закупівлі, з обласного бюджету на рахунок товариства було перераховано понад  3 мільйони гривень, повідомляє відділ комунікації поліції області.

Для того, щоб незаконно заволодіти частиною  державних коштів, під приводом сплати ПДВ, зловмисник  додатково перерахував підприємству понад 436 тисяч гривень. Оскільки даний вид товару не підлягає оподаткуванню, своїми діями посадовець завдав великих збитків державі.

30 березня, слідчі поліції повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу, тобто привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

За скоєне підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у справі триває.