McDonald’s чекає пропозицій від Ужгорода про місцерозташування нових ресторанів

Компанія оголосила про плани розширення мережі на 2021 рік.

У 2021 році компанія МакДональдз планує інвестувати в Україні $42 мільйона та розвиватися у регіонах.

Протягом 2020 року нові заклади МакДональдз були відкриті в Одесі, Дніпрі, Харкові, Києві та Бучі (Київська область). Обсяг інвестицій у їх будівництво і відкриття та реновацію вже існуючих закладів склав майже $26 млн, повідомили у компанії.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

«Вперше ресторани відкриють у таких містах, як Івано-Франківськ, Біла Церква, Луцьк та Хмельницький. Компанія готова інвестувати і в інші міста України, де ще не представлена», — сказано у повідомленні.

Юлія Бадрітдінова, генеральна директорка МакДональдз Україна наголосила, що за останні 20 років компанія інвестувала майже $300 млн в Україну і зацікавлена продовжувати та пришвидшувати інвестувати у тих місцевостях, де є запит від місцевої влади та громади, та надійна інфраструктура комунальних послуг.

Як додали у компанії, у фокусі на найближчі роки — відкриття нових закладів у містах-мільйонниках — Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Києві, пише НВ Бізнес.

«Наразі МакДональдз розглядає ділянки для відкриття у 2022 році закладів у Кропивницькому та Маріуполі, а також компанія відкрита до пропозицій щодо місця розташування перших закладів у Чернівцях та Ужгороді», — сказано у повідомленні.

У компанії також наголосили, що у 2020 році через карантинні обмеження фактична кількість клієнтів скоротилась на 20% порівняно з 2019, а продажі впали на майже 4%. Проте вона зберегла команду з майже 10 тисяч осіб по всій Україні та витратила близько 82 млн гривень на засоби захисту працівників та клієнтів від COVID-19, а також виплатила понад 50 млн гривень компенсацій за простій і вимушені відпустки співробітників під час локдаунів і не скоротила жодного працівника.