На Закарпатті лише вздовж Тиси виявлено 42 несанкціоновані сміттєзвалища

За січень-лютий 2021 року у результаті обстеження Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області прибережної захисної смуги річки Тиса та її приток виявлено 42 несанкціоновані сміттєзвалища, з них 5 уже ліквідували, повідомляє Закарпатська ОДА.

Крім того, видали 39 приписів головам територіальних громад щодо їх ліквідації. 

Про це доповідали перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький та заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк на нараді під головуванням заступника Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслана Стрільця.

Коли знизиться рівень води у річках, стане можливим і початок проєктних розрахунків сил та матеріальних засобів для ліквідації сміттєвих заторів.

Водночас, у Закарпатській ОДА розробили покроковий план ліквідації сміттєвих заторів на річках краю із залученням територіальних громад,  а також схема штрафних санкцій у разі невиконання цього плану.

Процес очищення річок від сміття підтримала обласна рада, прийнявши Програму охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2021-2023 роки. Згідно з положеннями документу збільшується фінансування природоохоронних заходів більш ніж удвічі – з 4 до 9 млн. грн.

ЗакарпатПост