Розлючена ведмедиця кинулася на мисливця, аби врятувати своїх дитинчат

Мисливцю Юраю зі Словаччини довелося захищати своє життя від розлюченого ведмедя. Він блукав з рушницею біля села Клаштор-під-Знєвом, коли зустрів ведмедицю, яка кинулася на нього, повалила на землю і почала кусати. Дивом тварина не заподіяла йому небезпеки для життя, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

За словами чоловіка, він гуляв біля старого тиру, коли  раптом побачив розгніваного ведмедя, що кинувся до нього. Звір, який важив близько 120 кілограмів, став на задні лапи і повалив його на землю. Тварина почала його кусати. Юрай намагався захиститись ведмедиці. Він вдарив її ногами, аби  вона не зачепила зубами йому голову. Мисливець  повідомив словацькому веб-сайту Noviny.sk, що бій зі звіром тривав близько трьох хвилин. Потім, на щастя, ведмедиця пішла.

«Я не відчував болю, коли вона кусала, вона підстрибувала, тож я побачив двох маленьких дитинчат, яким було рік, два. Я поплентався до машини порваний, у мене  все кровоточило. Я звернувся  до лікаря, а потім мене забрала швидка допомога», – запевнив він, додавши, що до машини було близько 300 метрів.

Мисливець не уявляє, чому ведмідь напав.

«Дитинчата були далеко, я не бігав, вона бігла на мене, і тут же стався негайний напад. Вона шалено кусала, якби була дитина чи хтось інший і почала бігати, це могло б мати гірші наслідки», – додав мисливець, який отримав травми стегна, плеча та голови.

Скоріш за все, ведмедиця або сама раніше була жертвою мисливців, або вони вбивали її ведмежат. Ведмеді  – неймовірно розумні тварини і не нападають просто так. Вона мала побачити людину у специфічному одязі і з рушницею. Це могло й стати справжньою причиною нападу. Утім мисливець готовий звинувачувати всіх, крім себе самого. Можливо, він сам колись стріляв у звіра, що налякав його. Тож помсту ведмедиці можна назвати цілком справедливою. А мисливцю цей випадок нехай буде уроком на майбутнє, аби більше не кортіло вбивати лісових тварин • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост