Ужгородців просять дотримуватися карантинних обмежень 4 квітня на час святкування Великодня

Вірники західного обряду відзначатимуть цієї неділі, 4 квітня – Великдень.

Святкування, як і минулого року, будуть в умовах посилених карантинних обмежень: в Ужгороді, як і в усій Закарпатській області, діє «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Ужгородська міська рада просить містян, особливо літніх людей, дотримуватися обмежувальних заходів, не наражати себе на небезпеку захворіти коронавірусом, долучатися до богослужінь онлайн.

Ужгородська римсько-католицька парафія святого Георгія транслюватиме месу угорською мовою на своїй сторінці у Фейсбуці (facebook.com/parafia.uzhhorod ) : о 21.00 у суботу, 3 квітня, та о 10.00 у неділю, 4 квітня.

Крім того, як інформує UA: ЗАКАРПАТТЯ, суспільний мовник організовує у неділю, 4 квітня, пряму трансляцію римсько-католицьких богослужінь угорською та українською мовами з Кафедрального собору Святого Мартина Мукачівської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні:

10.30-11.30Свята Меса угорською мовою із Кафедрального собору Святого Мартина (Мукачево);

12.00-13.00 –  Свята Меса українською мовою із Кафедрального собору Святого Мартина (Мукачево).

Розпорядженням керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Ужгороді керівникам релігійних громад міста наголосили на дотриманні протиепідемічних обмежень під час богослужінь в усіх храмах, молитовних будівлях і культових спорудах та тимчасовому обмеженні окремих релігійних обрядів прямого контакту (причащань, загальних сповідей, хрещень тощо). Перевіряти, як у храмах дотримуються встановлених протиепідемічних обмежень, будуть працівники управління муніципальної варти Ужгородської міської ради.

Дозволено масові релігійні заходи за участю не більше однієї особи на 10 кв метрів площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі. Організатор заходу є відповідальним за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціювання для дотримання дистанції між людьми не менше 1,5 метра. Обов’язкова умова – одягнута захисна маска.