За одержання майже 3700 євро хабаря на Закарпатті судитимуть митного інспектора та його спільників

Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно головного державного інспектора митного посту «Солотвино» та двох пособників за фактом одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, інспектор налагодив схему із одержання неправомірної вигоди за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації. До протиправної діяльності залучив двох пособників, через яких і одержував кошти. Співучасники знаходили осіб, які надавали консультаційні послуги із тимчасового ввезення автомобілів в Україну, та пропонували їм за хабар уникнути створення штучних перешкод при митному оформленні автівок.

У ході слідчих дій правоохоронці задокументували кілька фактів одержання неправомірної вигоди загальною сумою майже 3700 євро.

Слідство у кримінальному провадженні здійснювали співробітники територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області, – інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост