У цьому році ремонтуватимуть дороги Київ-Чоп, Львів – Самбір – Ужгород, Р-21 Долина – Хуст

У 2021 році продовжується масштабний та амбітний проєкт оновлень доріг краю. Серед найбільших дорожніх проєктів, які цьогоріч реалізує Служба автомобільних доріг у Закарпатській області, ремонт дороги Київ-Чоп, Львів – Самбір – Ужгород, Р-21 Долина – Хуст та чимало інших. 

Які саме дороги оновлюватимуть цьогоріч  – далі. 

М-06 Київ – Чоп – головний міжнародний маршрут області, протяжність якого становить 134 км. На окремих ділянках тут проведуть поточний середній ремонт, на деяких – капітальний. 

У 2021 в експлуатацію введуть всі ділянки по Н-13 Львів – Самбір – Ужгород,  а ведуться роботи на 5-ти, які є перехідними об’єктами. У межах села Жорнава планують провести капітальний ремонт дорожнього полотна та звести підпірні стінки, адже є ризик зсуву ґрунту просто на залізницю. 

У межах траси Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів поточний середній ремонт у 2021 році запланований на 5-ти ділянках. Окрім ремонту дорожнього покриття, там зводять підпірні стінки та габіони вздовж р. Чорної Тиси. 

Маршрут Р-21 Долина – Хуст відновлять до м.Хуста, загалом – це 84 км. 

Завершують роботи на Оленівському перевалі у межах дороги Т-07-12 Перечин – Свалява. Після підготовки проєкту та тендерної процедури проведуть також поточний середній ремонт починаємо на окремих ділянках.

ЗакарпатПост