26-річна дівчина навіть не підозрювала, що носом можна дихати

Він у неї був завжди закладений

Тейлор Хей з самого раннього віку страждала на проблеми з носом і не могла вдихнути ніздрями. Вона вважала, що це нормально і так відбувається у всіх людей, поки хтось не сказав їй, що дихати носом набагато легше, ніж ротом, особливо уві сні, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Я була вражена! Як це? Ти можеш дихати носом? Це божевільно! «, – пригадала Тейлор ті емоції, що відчула у той день.

Дівчина сказала собі: «Віднині ти повинна отримати можливість просто дихати носом! Це не просто щось дивне, це те – що ти мусиш зробити!»

Тейлор страждала на хронічні інфекції пазух, проблеми з диханням та напади стрептококу в горлі, але ніколи не знала, що з її носом щось не так. Але все змінилося в листопаді 2020 року, коли одна з матерів її клієнтки зробила вражаюче зізнання те, що їй легше дихати вночі у ліжку носом.

«Я не знала, що це таке, –  зізналася Тейлор з Атланти. –Це, мабуть, було схоже на те, коли дитина вперше виявила, що їй потрібні окуляри»

Тейлор звернулася до ЛОР-спеціаліста, який виявив, що на 90% її ніс заблокований, і вона мала сильно відхилену перегородку, повністю зруйнований хрящ з боків носа та набряк у своїх турбінатах (структурах в носі, які регулюють потік повітря). Наприкінці січня Тейлор пішла на першу операцію. Загалом їй зробили чотири операції, під час яких із її носа видалили зайву тканину, а потім провели ще  дві операції з розширення носових проходів. Тейлор прокинулася з пакетом льоду та ковдрою, обгорнутою навколо голови. Вона сказала: «У мене були подвійні чорні очі, боки носа пожовтіли і я мала величезний набряк з одного боку носа».

Через чотири дні після операції дівчина пережила напад чхання, через який ніс повністю опух, заблокував вуха і завадив знову дихати. Їй довелося призначити екстрений прийом, щоб перенести носові шини. Пізніше шини вбудували у її носову тканину і їх потрібно було вирізати, але це стало переломним моментом для Тейлор.

«Коли вони витягнули шини, це було вперше, коли я фактично вдихнула носом, і це знесло мені розум, – зізналася вона. – Це був просто чистий прохід повітря прямо в мої легені. Буквально, як тільки я вийшла з лікарні, розплакалася, сіла у машину і буквально хвилин 10 плакала, як дитина».

Зараз її здатність нюхати, смакувати та тренуватися під час занять кардіотренажерами значно покращилася.

«Раніше я не знала, що дихати носом – це велика справа, – сказала вона. – Але подумайте про те, що у вас грип або дуже сильна інфекція носа. Ось саме так я почувалася весь час. Двадцять шість років я так жила. Та тепер щаслива, що можу вільно вдихати чисте повітря!» • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост