На двох – 184 роки: двійня довгожителів із Тячівщини відзначає день народження

19 березня 2021 року, свій 92-ий день народження відзначили довгожителі-двійнята з Тячівщини Петро Васильович Богдан та Надія Василівна Шобей. Народились вони у далекому 1929 році. Всього у сім’ї було семеро дітей.

– У нашому роду двійнята народжуються по спадковості, – каже брат. 

Спочатку їхня сім’я проживала в Углі, а у 1937 році переїхала у віддалену та слабо заселену на той час Велику Угольку, пише tyachiv.com.

…Петро Васильович тридцять п’ять років трудився на педагогічній ниві, викладав біологію. Вчителем була і його покійна дружина Йолана Юріївна, з якою виростили п’ятеро дітей. Але, як справжній педагог, він розумів, що не тільки школа виховує людину, а й церква. І тому  ніколи не забував  про Бога, завжди відвідував храм, навіть тоді, коли це заборонялось робити. Ще й зараз дякує у сільській церкві. Його син Василь став священником, дочка Ольга – матушка, Іван – відомий на всю округу лікар, а ще одна дочка Надія – медсестра. Син Володимир проживає у місті Радехові Львівської області.

Надія Василівна Шобей теж прожила нелегке життя, але оптимізму їй не позичати й зараз, завжди усміхнена та привітна до всіх. Разом з покійним чоловіком виростили дев’ятеро дітей – п’ятеро синів та чотирьох донечок.  Жінка каже, що її багатство – це її діти та онуки. Вони відповідають взаємністю, з любов’ю ставляться до неї та допомагають у всьому. Тепер разом з нею проживає дочка Наталія, у якої, на жаль, помер чоловік.

Будинки Петра Васильовича та Надії Василівни  знаходяться неподалік один від одного, тож свій день народження єдиноутробні двійнята завжди зустрічають разом. Секрет їхнього довголіття – це віра у Бога, яка і по сьогоднішній день кріпить їхні душі та тіла, дає сили мужньо долати всі життєві випробування. 

Петро Васильович та Надія Василівна заслужили повагу та авторитет серед своїх односельців. У цей святковий день їх усі вітають, бажають іменинникам міцного здоров’я та Божої благодаті! Многая і благая їм літ!

ЗакарпатПост