«Минай» проти «Колосу»: хто кого?

В неділю, 4 квітня, в католицький Великдень наша команда  після перерви на матчі збірних зіграє свій черговий домашній матч.

Суперник – ковалівський «Колос». Матч відбудеться на стадіоні «Авангард».

читай газету ЯСНО!

Враховуючи щільність турнірної таблиці та той факт, що до кінця чемпіонату всього 7 турів – кожен матч зараз як фінал. І це розуміють як «минайці», так і гравці «Колосу».

Зараз у команд був час на відпочинок – через матчі збірних перерва тривала два тижні. І не скільки відпочинок, скільки переосмислення пройденого етапу. До того ж, за цей час у «минайців», як ви вже знаєте, змінився головний тренер. І гра з «Колосом» буде певним екзаменом для Миколи Цимбала, адже задача у нього буде не з легких.

За час відсутності офіційних матчів, «Минай» встиг товариський зіграти – проти середняка Вищої ліги Угорщини «Кішварди». На жаль, їм знову поступилися – 1:2. Проте спаринг з хорошим суперником перед відповідальними матчами точно піде на користь команді.

Варто зазначити, що до стану команди повернувся Анатолій Нурієв після візиту в розташування збірної Азербайджану. Нагадаємо, що кращий бомбардир «Минаю» провів 3 гри за збірну (двічі виходив у старті, одного разу на заміну) – проти Португалії та Сербії у відборі до ЧС-2022 та проти Катара у товариській грі.

«Колос» теж у цей період часу не втрачав. Вони теж зіграли спаринг, але суперник був не такий статусний. Ковалівці зіграли з аматорською командою «Джуніорс» (Шпитьки). І перемогли 3:0. До слова, у «Колоса» теж були відсутні через матчі збірних  – у стан молодіжки України в Туреччину на Antalya Cup їздив форвард  Євгеній Ісаєнко. А у складі збірної Білорусі на матчах відбору грав Ніколай Золотов. І вони теж повернулися у розташування клубу. Чи допоможуть вони «Колосу» в найближчому матчі «Минаєм» – невідомо. Ось хто точно не зіграє так це Денис Костишин та Максим Максименко.

Ще один цікавий факт, який насторожує закарпатських вболівальників  – «Колос» дуже непогано грає на виїзді. З 10 матчів вони виграли 4 і в 4 здобули нічию. І всього 2 поразки. Не надто  оптимістична статистика для нас, проте «минайці» налаштовані рішуче.

В першому колі ми зіграли з «Колосом» 2:2 і це була, на думку експертів, одна з кращих ігор нашої команди в сезоні. Як буде цього разу?

Цікаві факти про матч:

– Колишнім гравцем системи «Колоса» є наш форвард Рустам Ахмедзаде та захисник Владислав Чушенко.

– У складі «Колоса» є чимало футболістів, які знають про Закарпаття  із власного досвіду. Свого часу за «Говерлу» в УПЛ грали Володимир Лисенко, Кирило Петров, Віталій Гавриш, Дмитро Хльобас, а також вихованець закарпатського футболу В’ячеслав Чурко. Грав за них і нинішній помічник головного тренера Ярослав Вишняк.

– Спортивним директором «Колоса» є також екскапітан ужгородської «Говерли» Віталій Лисицький

– «Минай» U21 та U-19 в 1 колі зіграли з однолітками «Колоса» з однаковим рахунком 0:0. 

Матч розпочнеться о 14.00. Пряма трансляція на ТК «Футбол 1».

ВАЖЛИВО: «Минай» U-21 і U-19 зіграють свої матчі в один день – в суботу, 3 квітня. Дублери зі своїми однолітками розпочнуть гру о 11.00, а юнаки – о 15.30, повідомляється на сайті клубу fcminaj.com